Over Kairos

Mijn missie

In de moeilijkste perioden van mijn leven waren het mijn paarden die me raad gaven, steunden en troostten. Hun vriendschap, oordeelloosheid, grenzeloos vertrouwen en puurheid hebben me uiteindelijk geheeld en me geleerd om met een mildere blik naar de wereld en mezelf te kijken. De levenslessen van mijn paarden hebben me een bewuster en wijzer mens gemaakt, en ik ben ze daar eeuwig dankbaar voor. Hun liefde en wijsheid hebben mijn hart geraakt.

Deze intense ervaring en keuze tot transformatie gun ik ieder mens.

Ik zie het als mijn missie en als eerbetoon aan het paard dit tot uiting te laten komen in mijn werk als Equine Assisted Coach.

Vanuit dit eerbetoon en deze missie is Kairos Coaching ontwaakt.

Kairos moment - Over

Waarom Kairos?

De oude Grieken kenden twee concepten van tijd. Kronos, meetbaar met klokken, agenda’s en kalenders, en Kairos, onmeetbaar en ongrijpbaar. In de mythologie wordt Kairos, het jongste kind van Zeus, afgebeeld met gevleugelde voeten als teken van de fractie van een seconde waarin hij weer verdwenen kon zijn. Kairos momenten, ook bekend als ‘paardentijd’, zijn bezield van betekenis, keuze, timing en kansen. Afgestemd op timing worden grote stappen met minimale inzet gemaakt. Timing is een vaardigheid en speelt een grote rol in menselijke interacties. Het kost geduld, gevoel en moed om te handelen als het op uw pad komt. Bij twijfel bent u te laat, en zult u moeten wachten op het volgende Kairos moment en de gevolgen accepteren. Wie herkent niet het moment van het wél of niet geven van een kus, het moment van uzelf wél of niet uitspreken in een vergadering, het juiste moment  om een relatie te beëindigen of een ruzie weer bij te leggen ? Wie grijpt het Kairos moment aan om wederzijds begrip te laten ontstaan ? Paarden leven in Kairos-tijd en staan altijd open voor de kans op harmonie en communicatie. Mocht u het geluk hebben uw timing met een paard precies te laten kloppen, dan komt u in een zone waarin tijd lijkt te verdwijnen. Een staat van verhoogd bewustzijn. Het kan een minuut duren, of een uur… de vervoering waarin het u brengt is onbeschrijfelijk.

Bron: De Weg van het Paard van Linda Kohanov – mijn inspirator –

 

Het team

Basalt van de Hitsaert

Basalt van de Hitsaert

2005

 

Bas is een Nederlands Trekpaard en de onbetwiste leider van de kudde.

Deze zachtaardige grote man is de stille kracht van de groep en hij leidt deze met rust en waardigheid. Bas is eerlijk, afwachtend, introvert en gevoelig.

Zijn thema is vertrouwen.

 

Ard-Ri Rowan

Ard-Ri Rowan

2003

‘High King’Rowan is een tricolor Irish Cob.

Deze kerel heeft een sterk en dominant karakter en is van het type grote mond en klein hartje. Rowan is goudeerlijk, betrouwbaar, maakt graag contact en staat het liefst in het middelpunt van de belangstelling.

Zijn thema is grenzen.

Kyra

Kyra

2004

 

Kyra is een Irish Vanner en de enige merrie in de kudde.

Deze dame houdt van aandacht en maakt graag contact. Kyra is zachtaardig, betrouwbaar en fijngevoelig.

Haar thema is verbinding.

 

Jan

Jan

2006

 

Jan is een Fries. Hij is van mijn nicht en hoort bij onze kudde.

De kudde leert hem weer een natuurlijk paard te zijn. Jan en Kyra zijn dikke maatjes en hij helpt haar soms in een sessie of fungeert als representant. Jan is zachtaardig, betrouwbaar en eigenwijs.

Zijn thema’s zijn grenzen en bodemloosheid.

 

Esther Janssen-Borrenbergs

1968

Ik ben een open, intuïtief, gedreven, doortastend, puur en oprecht mens, die respect, gelijkwaardigheid, autonomie, vertrouwen en veiligheid erg belangrijke waarden vind. Ik houd van eerlijkheid, gezelligheid en verbinding.

Ik ben getrouwd met Frans, een prachtig mooi puur mens. Hij runt al jarenlang succesvol zijn eigen Aannemersbedrijf FC Janssen BV en realiseert  met zijn vakkundige gouden handen de mooiste dromen.

Frans is vader van een dochter en een zoon, en ik ben moeder van een zoon. Iedereen heeft zijn eigen plek en hoort erbij. Frans en ik houden van hen allemaal. Samen met onze honden en paarden wonen we in een oude boerderij op een prachtige plek in De Peel.

Team Kairos Coaching - Esther

Werk en Opleidingen

Opleidingen

  • Zorg en Welzijn
  • NLP Practitioner
  • Equine Assisted Coach®
  • NLP Master Practitioner
  • NLP Mental Health Coach

Werk

Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Spoorwegen en heb daar verschillende functies bekleed, o.a. als Officemanager van NS Reisburo Eindhoven.

Alle opleidingen zijn NOBCO/EMCC geaccrediteerd en ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister KREAC. 

KREAC
NOBCO
Academie voor Psychologica

Let a horse whisper in your ear

and breathe on your heart…

You will never regret it…

Kairos coaching logo wit

Missie

Kairos Coaching heeft als doel de mens het beste uit zichzelf te laten halen. Gebruik makend van het eigen vermogen en de passie om eigen mogelijkheden en kwaliteiten te ontdekken, te benutten en te versterken. Niet door kennis, ideeën of oplossingen aan te dragen maar door ervaringsgericht te leren. Verandering in denken, voelen en doen leidt tot nieuwe inzichten…in omstandigheden, in anderen, in uzelf…

Contact

Info

Esther Janssen-Borrenbergs

Moostdijk 12

5813 AV Ysselsteyn

Tel 06-20922901

Email kairoscoaching(at)outlook.com

Pin It on Pinterest

Share This